mazda raceauto

Zondag 12 februari jl.was op Circuit Zandvoort de tweede Promotiedag van de Koninklijke Nederlandse Autosport Federatie (KNAF) voor het komende autosport seizoen. Hoewel de eerste editie in het najaar van 2022 in Assen vrij geruisloos verliep, begon het dit keer aardig te leven.

De MaX5Cup was op deze dag vertegenwoordig met drie auto’s om de potentieel geïnteresseerde rijders kennis te laten maken met de leukste cup van Nederland.

Alexander Kryuchkov reed met een auto van SP-Support een aantal nieuwe rijders rond en gaf hun instructie bij het zèlf rijden. Dat hij en passant ook zijn vrouw Diana zo enthousiast heeft gekregen om haar racelicentie te gaan halen, maakt de dag natuurlijk alleen nog maar leuker.

mazda coureurs
Foto: Tijn Bos

Daarnaast had Steven van der Plank ook dochter Eliene ingezet voor het rondrijden van geïnteresseerden, waaronder een zeer talentvolle jongedame uit de karting, waarvan haar vader ook al in de cup heeft gereden!

Ook Van der Heijden Autosport was er met een auto, waarbij Niels Quist en Michael van der Heijden instructie gaven aan een paar misschien wel “rookies” voor komend raceseizoen. Sommigen daarvan moeten hun racelicentie nog halen, maar het enthousiasme was er niet minder om.

mazda raceauto
Foto: Tijn Bos

En dat de MaX5-Cupauto verschrikkelijk leuk is om mee door de Zandvoortse duinen te rijden, daar was echt iederéén het wel over eens.

Al met al hebben we er aardig vertrouwen in dat we met deze KNAF promotie-dag opnieuw veel enthousiasme voor de cup teweeg gebracht hebben.

Wat dat uiteindelijk oplevert? Dat gaan we zien bij de eerste paar races van seizoen 2023 van de MaX5 Cup.

mazda raceauto
Foto: Tijn Bos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan